ΤΡΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Αποστολικής πόλεως Πρεβέζης, τελέσθηκε απόψε Τριασαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου και του άγοντος τα ονοματήριά του επιχωρίου Ποιμενάρχου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του ιερού Κλήρου και πλήθους πιστού λαού, ο οποίος παρά τη νεροποντή προσήλθε να τιμήσει τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και να ευχηθεί στον εορτάζοντα πνευματικό του Πατέρα.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ο οποίος κατ’ αρχάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο, ο οποίος του ανέθεσε τη διακονία του λόγου παρόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, τον οποίο εχαρακτήρισε περισπούδαστο Ιεράρχη, πολυγραφότατο συγγραφέα και Πρύτανι της Θεολογίας.
Στη συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στο μαρτύριο και τη μαρτυρία της ζωής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο οποίος εδιώχθη ως άλλος Ηλίας και ο οποίος ήλεγχε μεν την αμαρτία, αλλά διαπαιδαγωγούσε τον αμαρτωλό με αγάπη και συμπάθεια.
Τέλος, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης  κ. Χρυσόστομο πολυχρόνια και καλλίκαρπη ποιμαντορία, κεκοσμημένη, όπως μέχρι σήμερα, με τις Χρυσοστομικές αρετές της αγάπης και της συνέσεως.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και προέτρεψε όλους σε ό, τι τους συμβεί, καλό ή κακό, στη ζωή, να αναφωνούν, όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, «δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν»!
Αύριο, το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα μεταβεί στην Χαλκίδα, προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.
Στη συνέχεια θα πλεύσει στην Άνδρο και την Πέμπτη θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου Μπατσίου.

Την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ.  Δωρόθεος Β‘ θα μεταβεί στο Άγιο Όρος, προκειμένου να συμμετάσχει στον εορτασμό της μνήμης της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου. στο Κελλί των Ιωασαφαίων, στα Καυσοκαλύβια.

Το Σάββατο,16 Νοεμβρίου, θα επιστρέψει στην Αθήνα και την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, κατά την ετήσια εορτή του Συνδέσμου Σεριφίων.


Εκτύπωση   Email