Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΩΜΕΡΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού, λόφου Σκουζέ, στην Αθήνα, με την άδεια και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β' , ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', με την ευκαιρία της ετησιας εορτής της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, οι οποίοι τον υπεδέχθησαν όπως πάντα με εγκαρδιότητα, και την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού και Φιλ. Φόρτωμα, του Δημάρχου Μυκόνου κ.Κωνστ. Κουκά, της Δημοτικής Συμβούλου Μυκόνου κας Μαρουσώς Χανιώτη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς κ. Π. Σταυρακόπουλου, της εκ προσώπου του Δημάρχου Αθηναίων κας Δομάζου, του Προέδρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων κ. Εμ. Σκαρή και Μελών του ΔΣ, του Προέδρου των εν Αθήναις Αμοργίνων, του Προέδρου του Συνδέσμου Σεριφίων κ. Κουζούπη, και πλήθους των εν Αθήναις και Πειραιεί Μυκονίων.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη Θεία Λειτουργία που τελείται επί του Θυσιαστηρίου του Ναού και, εξ αφορμής της σημερινής Ευαγελλικής περικοπής του «Καλού Σαμαρείτη», στη Λειτουργία της αγάπης προς το συνάνθρωπο, που πρέπει να τελείται στο θυσιαστήριο της ψυχής μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής, την οποία πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, προς τα Γραφεία της Αδελφότητος στην οδό Σεπολίων, στην κατάμεστη από Μυκονίους αίθουσα της οποίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πολιτιστική Εκδήλωση, την οποία προλόγισε η Πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών κα Φραγκίσκα Κουνάνη και κατά την οποία η Ανωμερίτισσα Διευθύντρια Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης κα Ευαγγελία Κοντού αναφέρθηκε στους Ευεργέτες της Αδελφοτητος και της Άνω Μεράς, αειμνήστους Κυριάκο και Ευγενία Καλαμαρά.

Ακολούθως απενεμήθησαν τα καθιερωμένα χρηματικά βραβεία σε Μυκονίους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές, υπό τις επευφημίες των παρισταμένων.


Εκτύπωση   Email