ΒΡΟΧΕΡΗ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ & ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΤΗΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Παρ’ όλη τη βροχόπτωση πλήθος Κερκυραίων πιστών, κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων ο Εισαγγελέας Εφετών Κερκύρας κ. Λ. Πατσαβέλας, ο Εφέτης Κερκύρας κ. Χαρ. Μαυρίδης, η Δήμαρχος Κεντρικής Κερκύρας κα Μερόπη Υδραίου και ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γεώργιος Μαχειμάρης, κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας, στον οποίο τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονοματήριά του επιχωρίου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, με την συμπροσευχητική συμμετοχή Κληρικών και Μοναχών.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι ο Άγιος Νεκτάριος σήμερα μας ιχνηλατεί προς τον προσωπικό του Παράδεισο, μέσα από το μονοπάτι της υπομονής, της αγάπης, της αμνησικακίας και της αφοσίωσης προς την Εκκλησία.
Κατακλείων το λόγο του ευχήθηκε προς τον εορτάζοντα Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο και κάλεσε τον πιστό λαό της Κέρκυρας να αγαπά και να τιμά τον Ποιμενάρχη του, για τον οποίο ό,τι πολυτιμώτερο έχει είναι το λογικό του ποίμνιο, ο λαός.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει στην Αθήνα και αύριο θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού, Λόφου Σκουζέ, επί τη εορτή της Αδελφότητος των συμπατριωτών του Ανωμεριτών Μυκόνου.


Εκτύπωση   Email