ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΦΑΝΙΣΘΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΑΚΑΡΙΟ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΕΡΙΦΟΥ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

Στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε απόψε στο Καθολικό της προσφάτως απορφανισθείσης από τον πολλά και επί πολλές δεκαετίες μοχθήσαντα για την ανακαίνιση και αναγέννησή της Ηγούμενό της, αοίδιμο Αρχιμ. Μακάριο Κοτσίκο, Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία σύμπαντος του λαού της Σερίφου, κάθε ηλικίας, από τη Χώρα, το Μεγάλο Λιβάδι, την Παναγία, τον Καλίτσο και τη Γαλανή, ο οποίος προσήλθε να τιμήσει τους Αγίους Αγγέλους και να προσκυνήσει την εφέστιο Εικόνα του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μηχαήλ, του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, του Υπευθύνου Αξιωματικού του ΤΕ Μήλου, Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας, μελών του Συνδέσμου Σεριφίων Αθηνών και Εκπαιδευτικών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , αφού υπενθύμισε ότι τιμή των Αγίων σημαίνει μίμηση των Αγίων, προέτρεψε τους πιστούς να τιμήσουν τους Αγγέλους ζώντας αγγελικά, με πίστη και αφοσίωση στο Θεό, αγάπη στο συνάνθρωπο, ειρήνη στην ψυχή και τη ζωή, χωρίς μεμψιμοιρίες, αλλά με ελπίδα και αισιοδοξία.

Ανεμνήσθη του μακαριστού Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Μακαρίου και της μεγίστης προσφοράς του προς αυτήν και εξήγγειλε την εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Ευδοκίμου Καραπαντελάκη την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου, ότε θα τελεσθεί και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του εκδημήσαντος Ηγουμένου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επέστρεψε ήδη στην Ερμούπολη και αύριο το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, κατά το ανακοινωθέν πρόγραμμα.


Εκτύπωση   Email