ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β’ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη σήμερα, Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου το Γυμνάσιο και Λύκειο, στο λιμάνι της Σερίφου, γενόμενος δεκτός με εγκάρδιες εκδηλώσεις σεβασμού και αγάπης από την Διευθύντρια, τους Εκπαιδευτικούς και τις μαθήτριες και τους μαθητές.

Στην προσλαλιά του προς τους μαθητές ο Σέβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για την αξία του ανθρώπου, με αναφορές στον αρχαιοελληνικό μύθο της Σφίγγας και του Οιδίποδα και στο λόγο του Αποστόλου Παύλου προς τους Γαλάτες «Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶθῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ», και τους προέτρεψε να αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη και κριτική διάθεση την τεχνολογία και τα επιτεύγματά της, χωρίς να επιτρέπουν να φθείρονται οι διαπροσωπικές σχέσεις και να χάνεται η άμεση επικοινωνία των ανθρώπων.

Αφού δε τους ευχήθηκε για την πρόοδό τους, τους διένειμε τσάντες με σχολικά είδη, από αυτές που προ τριετίας είχε προσφέρει προς την Ιερά Μητρόπολη η ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».


Εκτύπωση   Email