ΣΥΣΣΩΜΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΥΘΝΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ 3η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ & ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΘΝΙΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετά του Επάρχου Κέας-Κύθνου κ. Ιωάννη Ευαγγέλου, του Δημάρχου κ. Σταμ. Γαρδέρη, του Αντιδημάρχου Κύθνου κ. Κωνστ. Φιλιππαίου , του Λιμενάρχη Κύθνου και των Αξιωματικών του Λ.Σ., υπεδέχθη σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι του Μέριχα της Κύθνου τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κασσανδρείας κ. Νικόδημο και Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητο, οι οποίοι αφίχθησαν στην Κύθνο, κατόπιν προσκλήσεώς του, προκειμένου να συμμετάσχουν στις Λειτουργικές τελετές και πνευματικές εκδηλώσεις, επί τη 3η επετείω από της ελεύσεως και ενθρονίσεως στην Κύθνο ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου, Μητροπολίτου Μαριουπόλεως του Κυθνίου και στα εγκαίνια του ανακαινισθέντος, με τη φιλάγιο χορηγία του Ευεργέτου του Γένους κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ιστορικού Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως Χώρας.
Το εσπέρας, τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιγνατίου μεταφέρθηκαν λιτανευτικώς και με πλήρη Εκκλησιαστική τάξη από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στον οποίο φυλάσσονται, στον οικογενειακό του Αγίου Ναό του Αγίου Σάββα, στον οποίο τελέσθηκε Τρισαρχιερατικός Εσπερινός και καθιέρωση επί της Αγίας Τραπέζης ιερών Λειψάνων των εν τη Μονή του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου υπό των Περσών αναιρεθέντων Πατέρων, τα οποία θα «εμφυτευθούν» αύριο στο «φυτόν» του εγκανιασθησομένου Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και Σύρου & Κύθνου κ. Δωροθέου Β’ .
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημο και Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο, για την αποδοχή της προσκλήσεώς του και τους καλωσόρισε στην Κύθνο, τονίζοντας ότι, όπως ο Άγιος Ιγνάτιος ο Κύθνιος έτσι και οι ίδιοι αναδεικνύονται στις Επαρχίες τους απλανείς διδάσκαλοι της Εκκλησίας, καλοί ποιμένες και στοργικοί πατέρες του λαού του Θεού.
Καλωσόρισε και ευχαρίστησε για τις πολλές, παντοειδείς και αφανείς ευεργεσίες του τον παριστάμενο μετά της ομοζύγου του Μαρίνας Μεγάλο Ευεργέτη του Γένους και της Εκκλησίας κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, στον οποίο, όπως είπε, χρωστά ισόβια ευγνωμοσύνη.
Ευχαρίστησε, ωσαύτως, για την παρουσία τους τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση και την Βουλευτή Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογιού, οι οποίοι, όπως τόνισε, πάντοτε στήριξαν και στηρίζουν το έργο της Εκκλησίας, και τον Έπαρχο Κέας – Κύθνου, ενώ συνεχάρη το Δήμαρχο Κύθνου, το Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως τον Αντιδήμαρχο κ. Κ. Φιλιππαίο, για την άρτια διοργάνωση των Εκδηλώσεων, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, προσθέτουν μία ακόμη σελίδα στα θρησκευτικά και πολιτιστικά δρώμενα της Κύθνου, ευχαρίστησε, επίσης, τους δύο Εφημερίους της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρους Χαρίλαο Δημητρίου και Νικόλαο Δανιήλ για την καλή και άγια διακονία τους, και το λαό της Κύθνου, που είχε κατακλύσει το Ναό και τον πέριξ αυτού αύλιο χώρο, υπογραμμίζοντας ότι στα μάτια τους και στα χαμογελαστά πρόσωπά τους διακρίνει την πίστη, την ευσέβεια και την ευλάβεια, που κληρονόμησαν από τους πατέρες τους και θα κληροδοτήσουν στα παιδιά τους.
Ακολούθως, ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος ευχαρίστησε, και εξ ονόματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρειας κ. Νικοδήμου, με θερμούς και εγκάρδιους λόγους αγάπης τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση του, αναφέρθηκε στη σημασία των Αγίων Εικόνων και των ιερών Λειψάνων, δια των οποίων εκχέεται η Χάρη του Θεού στους πιστούς, και συνεχάρη τους Κυθνίους για την πίστη τους, την εμμονή τους στις παραδόσεις και τη φιλοξενία τους.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης της Μητροπόλεως  Σταγών και Μετεώρων  κ. Κ. Οικονόμου, ο Κύθνιος, και ο κ. Μ. Παπαμακάριος.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, παρετέθη από τον Δήμο Κύθνου πλούσια παραδοσιακή δοχή.


Εκτύπωση   Email