ΤΡΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΥΡΩΝΟΣ-ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Βύρωνος – Νέας Ελβετίας, όπου από ημερών εκτίθεται σε προσκύνηση η ιερά εικόνα της Παναγίας της επιλεγόμενης «Κανάλας», από το ομώνυμο Προσκύνημα της Κύθνου, τελέσθηκε απόψε Τρισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντων των Σεβσσμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής κ. Δανιήλ καί Σύρου & Κύθνου κ. Δωροθέου Β’.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους.
Το θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα και κατηχητικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η Εκκλησία διδάσκει τους πιστούς τον βίο των Αγίων, μέσα από τα συναξάρια και την υμνολογία, αρύσθηκε ένα στίχο των Ύμνων προς τον Άγιο Δημήτριο και ομίλησε για τον ηρωισμό και την πίστη του Αγίου Δημητρίου.
Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύθνου κ. Κώστας Φιλιππαίος, με μια εμπνευσμένη ομιλία του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ για την φιλοξενία της ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Κανάλας» και του προσέφερε λαογραφικό βιβλίο για την Κύθνο και το έμβλημα του Δήμου Κύθνου. Τον ίδιο τόμο με την λαογραφία του νησιού προσέφερε στον Σεβ. Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο, καθώς και στον πρωθιερέα του Ναού Αρχιμ. Χριστόδουλο.
Σημειώνεται ότι καθ’ όλη την διάρκεια του Εσπερινού πλήθη πιστών συνέρρεαν αενάως στο Ναό, για να προσκυνήσουν τις εικόνες της Παναγίας «Κανάλας» και του Αγίου Δημητρίου.


Εκτύπωση   Email