ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ, ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΑΜΠΟΥΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΑΠΟΨΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

Με την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε απόψε, εν πληθούση εκκλησία, κατά τον Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων Πειραιώς, στον οποίο από ημερών εκτίθενται σε προσκύνηση τα ιερά Σεβάσματα, η Αγία Εικόνα της Παναγίας Παναχράντου και η τίμια Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Άνδρου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδοκίμου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, για την άδειά του, και τον Πρωθιερέα του Ναού, Αρχιμ. Πολύκαρπο, για την υποδοχή και την φιλοξενία του, αναφέρθηκε στο ιστορικό της
Μονής και στο πώς βρέθηκαν σε αυτήν τα εκτιθέμενα σε προσκύνηση ιερά Σεβάσματα, χαρακτηρίζοντας ως μεγάλη ευλογία την ταυτόχρονη παρουσία της Παναγίας και των Αγίων Παντελεήμονος και Δημητρίου.
Κατά το επακολουθήσαν Μυστήριο του Ευχελαίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έκανε θεολογική και ιστορική αναφορά της συστάσεως του Μυστηρίου, από τον σήμερα εορταζόμενο Άγιο Απόστολο Ιάκωβο, τον Αδελφόθεο, μέχρι την εποχή μας, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την αγιαστική δύναμη του Μυστηρίου, προς ίαση ψυχών και σωμάτων των πιστών.


Εκτύπωση   Email