Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σερρών κ. Θεολόγο και Κοζάνης κ. Παύλο υπεδέχθη σήμερα το μεσημέρι στη Μύκονο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, οι οποίοι αφίχθησαν στο νησί, αποδεχθέντες την πρόσκλησή του, προκειμένου να συμμετάσχουν στις Λειτουργικές και Λατρευτικές Εκδηλώσεις και Τελετές επί τη εορτή του Πολιούχου Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου.
Άμα τη αφίξει τους, οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς μετέβησαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, στο Καθολικό, το Μουσείο και το συγκρότημα της οποίας ξεναγήθηκαν από τον Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, ο οποίος και τους παρέθεσε Μοναστηριακή δοχή.
Το εσπέρας, στον Δισαρχιερατικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου, με την παρουσία της Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Μονογυιού, του Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ. Στυλ. Πρίγκου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κων. Κουκά, παιδιών Πολιτιστικών Συλλόγων της νήσου και πλήθους πιστών, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου, ο οποίος και εκήρυξε πνευματικώτατα το θείο λόγο.
Ειδικώτερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος εστίασε το λόγο του στον προορισμό του ανθρώπου να γίνει άγιος, τονίζοντας ότι εφόσον έχει ουράνια καταγωγή έχει και ουράνιο προορισμό. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι για το Ευαγγέλιο δεν υπάρχει «δεν μπορώ» αλλά «δεν θέλω», σύμφωνα και με την Σωκρατική διατύπωση «το θέλειν εστί και δύνασθαι».
«Και ο Άγιος Αρτέμιος», προσέθεσε, «άνοιξε με τη θέλησή του την καρδιά του στο Χριστό και μπόρεσε να κατακτήσει την διά του μαρτυρίου αγιότητα»!
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, με την παρουσία του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχ. Σταυριανουδάκη, του Βουλευτού Κυκλάδω της Νέας Δημοκρατίας κ. Φιλίππου Φόρτωμα, του Διοικητή του στρατιωτικού σχηματισμού στη Μύκονο και πολλών πιστών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο μαρτύριο της συνειδήσεως και το μαρτύριο της πίστεως και στην ομολογία των Αγίων ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, την οποία υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους της ζωής τους, ακολουθώντας ο καθένας το δικό του δρόμο προς την αγιότητα.
Συνεχάρη, τέλος, και ευχαρίστησε τον Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, και τους συνεργάτες του, Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και διακονητές, για την προετοιμασία της Πανηγύρεως.
Αύριο το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτέμιού θα τελεστεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.


Εκτύπωση   Email