Η ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ ΣΕΜΝΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΗΣ ΚΙΜΩΛΙΩΝ

Κατέκλυσαν και σήμερα το πρωί οι ευσεβείς Κιμώλιοι τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Οδηγητρίας, στον οποίο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Μεθοδίας, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου και Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη και τον Πρεσβύτερο Δημήτριο από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών, με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φιλ. Φόρτωμα, της  Έπαρχου Μήλου -Κιμώλου, του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κιμώλου, του Λιμενάρχη και του Διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος της νήσου, καθώς και προσκυνητών από τα πέριξ νησιά.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημασία της Θείας Λειτουργίας στη ζωή των πιστών και της Εκκλησίας και στην αναγκαιότητα τήρησης των εκκλησιαστικών και τοπικών παραδόσεων και της κληροδοτήσεώς τους, ως πατρώα παρακαταθήκη, προς τα παιδιά, η παρουσία των οποίων στο Ναό ήταν μαζική και συγκινητική!

Ο Σεβασμιώτατος  κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη, για την ευλογημένη διακονία του, διένειμε στα παιδιά σχολικά είδη και ευχήθηκε σε όλους για την έναρξη του φθινοπώρου.

Ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε από την Κίμωλο, προκειμένου, μέσω Μήλου και Αθηνών , να μεταβεί στη Λήμνο, όπου αύριο θα συμμετάσχει στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου Ιεροθέου, του Ανδρίου.


Εκτύπωση   Email