ΠΛΗΘΟΣ ΜΥΚΟΝΙΩΝ ΥΠΕΔΕΧΘΗ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ ΤΟΥ ΕΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ ΧΩΡΑΣ

  Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων και Διακόνων της Μυκόνου, του προεστώτος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου  και του εξ Ερμουπόλεως Αρχιμ. Νικολάου Γαβαλλά και με την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του Διευθυντή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αεροδρομίου Μυκόνου, του Διοικητή  και Αξιωματικών της 6ης ΜΣΕΠ, μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΒΕΓΓΕΡΑ», με τοπικές ενδυμασίες  και πλήθους Μυκονίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών, στα προπύλαια του Ιερού Ναού Παναχράντου Χώρας Μυκόνου εγένετο αποψε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, την οποία διεκόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαβίδ, Πανοσιολ. Αρχιμ. Γαβριήλ, με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, επ’ ευκαιρία της εορτής της Παναγίας,  της επιλεγομένης Γοργοϋπηκόου, αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνος της οποίας τεθησαύρισται στον Ιερό της Παναχράντου Ναό. Μετά την ανάπεμψη ειδικής δοξολογικής Δεήσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ καλωσόρισε τον Πανοσιολ. Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαβίδ Αρχιμ. Γαβριήλ και τον ευχαρίστησε διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, διήλθε ξήραν και διέπλευσε θάλασσα, προκειμένου να κομίσει στη Μύκονο την θαυματουργή Τίμια Κάρα του Οσίου Δαβίδ.
  Ευχαρίστησε ωσαύτως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την παρασχεθείσα προς τούτο ευλογία του και συνεχάρη  τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, και τους συνεργάτες του για την προετοιμασία της Πανηγύρεως.
   Τέλος, κάλεσε τον Πανοσιολ. Ηγούμενο Γαβριήλ και την περί αυτόν Αδελφότητα να προσεύχονται για τον ευγενή, πολιτισμένο, φιλόξενο και ευσεβή λαό της Μυκόνου, ο οποίος, παρά τις χιλιάδες των κατ’ έτος επισκεπτών της, επιμένει να μένει πιστός στις πατρώες παραδόσεις.
   Ακολούθως, ετελέσθη ο Εόρτιος Εσπερινός της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, κατά τον οποίο ομίλησε διδακτικώτατα ο Ηγούμενος πατήρ Γαβριήλ, ο οποίος ομίλησε για τον «Γοργοϋπήκοο» Άγιο Δαβίδ, ο οποίος ήλθε, όπως είπε, στη Μύκονο για να συναντήσει την Γοργοϋπήκοο Θεοτόκο, αναφερθείς στη θαυμαστή ζωή του, στις  αρετές της ταπεινώσεως και της υπακοής, που τον διέκριναν, την προσφορά του στην παιδεία του υπόδουλου Ελληνισμού, στους μόχθους του για την ίδρυση της Μονής,  στα θαύματα που επιτελεί και στη χρυσή αλυσίδα των Αγίων Ηγουμένων της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαβίδ  Ιακώβου του Τσαλίκη, μνησθείς της υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ εκπροσωπήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τις εορτές της Αγιοποιήσεώς του, και Κυρίλλου, οι οποίοι μιμήθηκαν την ασκητική βιωτή του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος, τις ευχές και πρεσβείες του οποίου επεκαλέσθη επί τον Κλήρο και Λαό της Μυκόνου και της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχαριστήσας τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για τη φιλοξενία του και υπομνήσας τους πνευματικούς δεσμούς που τον συνδέουν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.
  Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον κ. Δημήτριο Ασημομύτη, για τη διαμονη των Πατέρων, την κα Ελευθερία Δακτυλίδη για τη χορηγία του ανθοστολισμού του Ναού και τον κ. Παναγιώτη Δακτυλίδη για τη φιλοξενία των Πατέρων της Μονής στο Ξενοδοχείο του «Πέτασος».
   Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει ωσαύτως στον Ιερό Ναό Παναχράντου, στον οποίο εκτίθεται εις προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ.

Εκτύπωση   Email