ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΚΑΤΑΚΟΙΛΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Άνω Κατακοίλου Άνδρου, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Ευθυμίου, και την παρουσία της Αντιδημάρχου Γαυρίου Αθηνάς Κοζανίκου, του Αντιδημάρχου Μπατσίου Νικολάου Μουστάκα, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μπατσίου Άννας Βολίκας, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Κατακοίλου Ανδρέου Μέξη, των Μοναζουσών της Μονής <<Αγίας>> και πλείστων πιστών, και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο φιλανθρωποτάτης και φιλογενούς ιατρού, την οποία απεκάλεσε << Ταβιθά>> της Άνδρου και <<Ανάργυρο ιατρό>>, επισφραγίζοντας την κοινή μαρτυρία των Ανδρίων για την εκλιπούσα καλή σύζυγο, στοργική πολύτεκνη μητέρα και ικανή επιστήμονα, τονίζοντας ότι <<ο Θεός μας διδάσκει και δια της ζωής και διά του θανάτου, όπως ακριβώς η αείμνηστη μας δίδαξε την αρετή της φιλανθρωπίας με τη ζωή της και τις αρετές της πίστεως και της υπομονής, κατά τη διάρκεια της ασθενείας της>>.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει απόψε στη Μύκονο, προκειμένου αύριο να υποδεχθεί την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, αφιχθησομένη στον Ιερό Ναό Παναχράντου Χώρας, επί τη εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, αντίγραφο της Εικόνος της οποίας φυλάσσεται σ’ αυτόν.

Εκτύπωση