ΣΤΟ ΝΑΫΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΥΝΙΕΡΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ & ΣΥΡΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

Με την άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας κ. Επιφανίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ συνιερούργησαν στο Ναΰδριο της Αγίας Αθήνας, στη Σαντορίνη, ιδιοκτησίας Αθανασίου και Μαρίνης Μαρτίνου, στο οποίο χθες τέλεσε τον Εσπερινό και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Το θείο λόγο εκήρυξε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος εν ευγνωμοσύνη ευχαρίστησε το φιλογενές, φιλάνθρωπο και φιλέντολο ζεύγος Αθανασίου & Μαρίνης Μαρτίνου για τις πολλές και πολλαπλές ευεργεσίες του προς τις Ιερές Μητροπόλεις Πειραιώς και Σύρου, συνεχάρη τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την ανάληψη των καθηκόντων ως Πολιτικού Διοικητού του Αγίου Όρους και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για το νέο μήνα, το αρξάμενο νέο Εκκλησιαστικό έτος και την αρχή του Φθινοπώρου, ευχαρίστησας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφάνιο για την χορηγηθείσα άδεια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αποψε το εσπέρας θα μεταβεί στη Μύκονο και αύριο, Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.
Την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί στην ιερά νήσο Τήνο, όπου θα παρακολουθήσει Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στον αύλιο χώρο του Πανίερου Ναού της Ευαγγελιστρίας.
Την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.
Την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Δαμάστας, όπου θα τελέσει Τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου, αδυνατών να συμμετάσχει στο τελεσθησόμενο το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, επίσημο Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο, λόγων του εορτασμού της Παναγίας Βρυσιανής στη Σίφνο και Κοσφιάτισσας στη Μήλο.
Το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, το πρωί, συνοδεύων τον προς τούτο προσκληθέντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιόππης κ. Δαμασκηνό, θα μεταβεί στη Σίφνο, για την Πανήγυρι της Ιεράς Μονής Βρύσεως και, εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, στην ιερά νήσο Μήλο, για τον εορτασμό της Παναγίας, της επονομαζομένης «Κορφιάτισσας».


Εκτύπωση   Email