Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β ΤΕΛΕΣΕ ΑΠΟΨΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ Γ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στο εμβληματικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Ερμούπολης, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε την Ακολουθία της Ορκομωσίας των νεοεκλεγέντων Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Γεωργίου Χατζημάρκου και των Μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την παρουσία του Επισκόπου ΡΚαθολικών Σύρου κ. Πέτρου, του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα, των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, Φ. Φόρτωμα και Ν. Συρμαλένιου και του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Β. Υψηλάντη, του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Πολύκαρπου Πολυχρονάκη, των Δημάρχων Σύρου-Ερμούπολης, Ρόδου, Μυκόνου, Άνδρου και Αμοργού, Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, Προέδρων Συλλόγων και Φορέων από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες και πλήθους πολιτών, που κατέκλυσε το ιστορικό Θέατρο.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο, του υπενθύμισε ότι στα δυο του χέρια έχει στο ένα τα Δωδεκάνησα και στο άλλο τις Κυκλάδες, που πρέπει να αντιμετωπίζονται με ισονομία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με επιτυχία και τα προβλήματα της πιο όμορφης αλλά και πιο δύσκολης Περιφέρειας της Ελλάδος, κάτι, που, όπως είπε, εγγυάται η επανεκλογή του, μετέφερε τις ευχές των γειτόνων Μητροπολιτών Παροναξίας και Θήρας, και σημείωσε ότι μαζί με αυτές, είναι βέβαιο ότι έχουν και τις ευχές των Μητροπολιτών των Δωδεκανησίων, και συνεχάρη και τους επικεφαλής της Περιφερειακής Αντιπολιτεύσεως για την εκλογή τους.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβ. Επίσκοπος των ΡΚαθολικών Σύρου κ. Πέτρος, αναφερθείς στη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και στο σεβασμό της προσωπικότητας του ανθρώπου, ο Υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο οποίος μετέφερε τη βούληση της Κυβέρνησης για συνεργασία προς επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι Βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου, ο οποίος δεσμεύθηκε για την παραγωγή έργου προς όφελος των νησιών, απευθύνοντας πρόσκληση προς κάθε περιφερειακό σύμβουλο για συνεργασία, ανεξαρτήτως παράταξης, αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν και σ’ αυτά που έχουν δρομολογηθεί και τόνισε ότι «είναι ιεροσυλία να λέμε ότι κυβερνάμε την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, καθώς αυτή μας κυβερνάει με την προσφορά της στην οικονομία και τον πολιτισμό.»


Εκτύπωση   Email