ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΑΫΔΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ “ΓΙΑΛΙΑ” ΤΩΝ ΣΤΕΝΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΑΠΟΨΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε απόψε στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στο Ναΰδριο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στην παραθαλάσσια περιοχή «Γιάλια» Στενιών, το οποίο ανηγέρθη το 1938 από την Οικογένεια Γουλανδρή.
Στο κήρυγμά του προς το εκκλησίασμα ομίλησε, εξ αφορμής του υμνογραφικού ερωτήματος «Τι σε καλέσωμεν Προφήτα; Άγγελον, Απόστολον ή Μάρτυρα;», περί της αλήθειας, η οποία, κατά τον αδιάψευστο λόγο Του, είναι ο ίδιος ο Χριστός, και προέτρεψε τους πιστούς να γίνουν μάρτυρες και ομολογητές της αληθείας του Χριστού, ώστε να κρατούν ζωντανή την ελπίδα στις δυσκολίες της ζωής τους, και συνεχάρη ευχαριστών τον Εφημέριο των Ενοριών Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Γεωργίου Στενιών, Πρωτοπρ. Ηλία Πετράκη,για την διακονία του προς αυτές.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου της Οικογενείας του Εφοπλιστού κ. Γιαννούλη Καμπάνη.


Εκτύπωση   Email