ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Στο Καθολικό της παλαιφάτου και ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου, στην οποία τεθησαύρισται και η τίμια Κάρα του Αγίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνιερούργησε σήμερα μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου και των Πατέρων της Μονής και πληθύος Ιερέων από την Άνδρο, τη Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα και αλλαχόθεν, και την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού, του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, του Λιμενάρχη Άνδρου και Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, εκπροσώπων Απομάχων Ναυτικών, Συλλόγων και Φορέων, και πλήθους Ανδρίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών, οι οποίοι, όπως και εχθές, προσήλθαν να προσκυνήσουν την Κάρα του Αγίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και κατά τη διάρκεια της λιτανείας της Αγίας Εικόνος και της Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος στον αύλιο χώρο της Μονής, υπό τη σκιά του αιωνόβιου πλάτανου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο, τον καλωσόρισε, τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της προσκλήσεώς του και τον «ξενάγησε» στην ιστορία της Μονής.
Ευχαρίστησε, επίσης, και συνεχάρη τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Ευδόκιμο Φραγκουλάκη, για την εξηκονταετή ευδόκιμο διακονία και προσφορά του στη Μονή, καθώς και τους συμμοναστές του, Αρχιμανδρίτες Αέτιο και Φιλάρετο, τον οποίο χειροθέτησε Πνευματικό.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκλησή του, υπογράμισσε ότι πάντοτε, από την εποχή του Αγίου Παντελεήμονος μέχρι σήμερα υπάρχει διάλογος ανάμεσα στην πίστη και την αθεΐα, το άκτιστο και το κτιστό, τον κόσμο και την Εκκλησία, και προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν τις σωστές επιλογές στη ζωή τους και να μην αφήνουν σε κανένα περιθώριο στην ψυχή τους, ώστε να αμφισβητήσει την αγάπη τους και την αφοσίωσή τους στο Θεό και την Εκκλησία.
Ευχήθηκε, τέλος, στους πιστούς και τους ευλόγησε με την Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος.
Μετά το πέρας των Λειτουργικών Εκδηλώσεων, παρετέθη σε όλους Μοναστηριακή δοχή.


Εκτύπωση   Email