ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ Γ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΦΕΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

Με την λήξη της Γ’ περιόδου λειτουργίας του Ολοήμερου Θερινού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης της Ιεράς Μητροπόλεως στην Σύρο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η εφετινή περίοδος λειτουργίας του.
Τα 45 παιδιά που φιλοξενήθηκαν κατά την Γ περίοδο, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν σκάφη του Λιμενικού Σώματος, στα οποία ξεναγήθηκαν από τον κ. Λιμενάρχη Σύρου, να επισκεφθούν και ξεναγηθούν στο εργαστήριο λουκουμιών του κ. Κορρέ, να ασχοληθούν με δραστηριότητες, όπως κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και μαθήματα σκακιού από τον κ. Μιχάλη Κεραμιώτη, να παρακολουθήσουν πνευματική ομιλία από τον Υπεύθυνο Νεότητας Σύρου, Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλλά, να συμμετάσχουν σε συζήτηση επί πνευματικών και κοινωνικών θεμάτων με τον Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αλέξ. Μαρκουΐζο, και να παρακολουθήσουν μαθήματα Κατήχησης από τον Υπεύθυνο του Κέντρου, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη, τον οποίο συνεπηκουρούσαν στο έργο του οι Ομαδάρχες Μαρία και Ηλέκτρα Φραγκογιάννη και Μαρία Φελουτζή, και οι βοηθοί τους Αικατερίνη Παλαιτσάκη, Λίλιαν Χαλαβαζή, Γεώργιος Μπουντούρης, Γεώργιος Παράβαλος, Βασίλειος Αραμπατζόγλου, Μαριάννα Θαλασσινού, Απόστολος Αθυμαρίτης και ο Πρεσβύτερος Λουκάς Βασσάλος, ενώ συμμετείχαν στον Εσπερινό του Προφήτου Ηλιού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό.
Το Ολοήμερο Θερινό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στη Σύρο, που λειτούργησε με επιτυχία σε τρεις περιόδους στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας, στο Κίνι, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των παιδιών στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως


Εκτύπωση   Email