ΠΛΗΘΗ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

Λαοθάλασσα πιστών από την Άνδρο και ευλαβών προσκυνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατέκλυσε σήμερα το πρωί τους αύλιους χώρους και το νεόκτιστο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης, στα Αποίκια της Άνδρου, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή των Πατέρων της Μονής και Κληρικών από την Άνδρο και την Κύπρο και Χορού Ιεροψαλτών από τη Λεμεσό της Κύπρου και με την παρουσία του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόσιου Σουσούδη, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Δημητρίου Λοτσάρη, του Επάρχου Άνδρου κ. Λάσκαρη, του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Γιαννίση, Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος Άνδρου και Δημοτικών Συμβούλων.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με αφορμή την ανοικοδόμηση του νέου Καθολικού της Μονής, αναφέρθηκε στην θεολογία του Ναού και στο συμβολισμό των μερών του και τόνισε ότι, όπως οι Ναοί είναι φωτισμένοι και καθαροί , έτσι και η ψυχή μας, που είναι Ναός του Αγίου Πνεύματος πρέπει πάντα να είναι καθαρή από πάθη και φωτισμένη από τις αρετές μας!
Ομίλησε ωσαύτως και για τη δόξα, με την οποία περιέβαλε και περιβάλλει ο Θεός την Αγία Μαρίνα, παρ’ ότι εκείνη, προ του μαρτυρίου της, το μόνο που εζήτησε ήταν να κερδίσει την αιώνα ζωή κοντά στο Χριστό!
Τέλος, πολυχρόνισε, ευχαρίστησε και συνεχάρη για την Διακονία τους στη Μονή τον Ηγούμενο Αρχιμ. Κυπριανό και τον Αρχιμ. Χερουβείμ και ευχαρίστησε όλους τους πιστούς για την παρουσία τους.
Αύριο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα επιστρέψει μέσω Τήνου στην Ερμούπολη.
Την Παρασκευή, 19 Ιουλίου, θα χοροστατήσει κατά τον εόρτιο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού, στην πευκόφυτη περιοχή του Επισκοπείου της Σύρου.
Τα μεσάνυχτα θα πλεύσει στη Μύκονο και το Σάββατο, 20 Ιουλίου, το πρωί θα ιερουργήσει στον Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής και θα τελέσει τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο φιλογενούςς και φιλανθρώπου Μυκονίου.
Την Κυριακή, 21 Ιουλίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παλαιοκάστρου και στη συνέχεια θα τελέσει την Ακολουθία του ανακαινισμού του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού του Αγίου Μάμαντος.


Εκτύπωση   Email