Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ

Στο Ιερό Προσκύνημα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, στην παραθαλάσσια και πολυσύχναστη περιοχή «Βαθύ»της Σίφνου, τελέστηκε απόψε εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί ποιμαντική επίσκεψη στη Σίφνο.
Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα Σιφνίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για την παρουσία των Αγγέλων στη ζωή των ανθρώπων, ως των «τιμιωτέρων και αγιωτέρων προσώπων», για την θεολογική σημασία του όρου «Σύναξις» και για το πώς η Εκκλησία κατεδίκασε την αγγελολατρεία και απέδωσε στους Αγγέλους την πρέπουσα τιμή.
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους οι Άγγελοι να προστατεύουν και να περιφρουρούν την ζωή τους και συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής του Προσκυνήματος, Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Διαμαντή, και τα μέλη της για την μέριμνα τους προς το ιερό αυτό Παρεκκλήσιο, το οποίο πάλαι ποτέ υπήρξε Καθολικό διαλαμψάσης ιεράς Μονής.
Μετά το πέρας Ακολουθίας, ο Πανηγυράς παρέθεσε μοναστηριακή δοχή σε όλους.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ανεγνώσθη από τον Διάκονο σύντομο κήρυγμα αγγλιστί, για τους ξένους προσκυνητές.
Αύριο,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα επιστρέψει μέσω Μυκόνου και Τήνου στην Ερμούπολη.
Την Κυριακή, 14 Ιουλίου, θα υποδεχθεί τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, ο οποίος θα αφίχθη στη Σύρο για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του, με τίτλο«ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ -Στον αστερισμό ενός αβέβαιου μέλλοντος», κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα απευθύνει χαιρετισμό.
Προηγουμένως, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων θα του απονεμηθεί από το 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο η τιμητική αναγνώριση ως Διακεκριμένου Εισηγητή του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ».


Εκτύπωση   Email