ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΚΤΗΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΗΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΕΛΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β'

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Ερμούπολη σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου, στην πευκόφυτη περιοχή των Ταλάντων της Σύρου, στις εγκαταστάσεις της οποίας στεγάζεται ο Οίκος Προστασίας του Γήρατος της Ιεράς Μητροπόλεως, και τέλεσε Μνημόσυνο του Κτήτορος αυτού, αοιδίμου Προκατόχου του Δωροθέου Α’ (Στέκα), των μεγάλων Ευεργετών Δημητρίου και Μαγδαληνής Μωραΐτη, Σπυρίδωνος Λάτση και Ιωάννη Βάτη καθώς και όλων όσοι κατά τα 40 χρόνια της λειτουργίας του καθ’  οιονδήποτε τρόπο στήριξαν το Ίδρυμα, το οποίο με πολύ αγάπη και στοργή περιθάλπει όσους καταφεύγουν σε αυτό.

   Ευχαρίστησε και συνεχάρη για το έργο τους, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου, Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο, την Διευθύντρια του Οίκου Ευγηρίας κα Ελένη Μαυρομάτη, τους Φροντιστές κ.κ. Αλέξανδρο Μαμδηλαρά και Αλέξανδρο Ζαρμπώνη, καθώς και την παρισταμένη εκπρόσωπο του «Ιδρύματος Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη», κα Ρίτα Ζαρμπώνη  για τη στήριξη που προσφέρει το Ίδρυμα στον Οίκο Προστασίας του Γήρατος της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και την τοπική κοινωνία, καθώς το Ίδρυμα αντιμετωπίζει σοβαρώτατα προβλήματα, λόγω της δυσβάστακτης φορολογίας που του έχει επιβληθεί, της διακοπής από τα ασφαλιστικά ταμεία κάθε επιχορηγήσεως για τους ασφαλισμένους και περιθαλπομένους σ’ αυτό, παρ’ ότι, μάλιστα, οι μισοί περίπου απ’ αυτούς είναι άποροι και διαμένουν δωρεάν.


Εκτύπωση   Email