ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΡΘΑΙΑΣ ΝΗΣΟΥ ΚΕΑΣ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

  Στην παραθαλάσσια περιοχή της αρχαίας πόλεως Καρθαίας της νήσου Κέας, κατέναντι του αρχαίου θεάτρου και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εγγύς του παρεκκλησίου της Αγίας Τριάδος ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετά του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κέας Πρωτοπρεσβύτερου Ελευθερίου Δεμένεγα και των διακόνων του, με την παρουσία του Επάρχου Κέας – Κύθνου, της Δημάρχου Κέας, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών, Κείων και παραθεριστών, οι οποίοι προσήλθαν είτε διά ξηράς είτε διά θαλάσσης.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο Πρόσωπο του Αγίου Πνεύματος και στην παρουσία Του στη ζωή της Εκκλησίας και του κάθε πιστού.
   Με αφορμή δε την αρχαιολογική ιδιαιτερότητα της περιοχής, η οποία αναφέρεται στον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπενθύμισε τις αρχαιοελληνικές «προφητείες» για την έλευση του Χριστού, όπως αυτές διατυπώνονται στον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου και στην Απολογία του Σωκράτη, και ιδιαίτερα στις απόψεις του Σωκράτη για την προσευχή, έτσι όπως αυτές καταγράφονται στη συνομιλία του με τον Αλκιβιάδη(Πλάτων, Αλκιβιάδης δεύτερος, XIII-XIV, 150 D), σύμφωνα με τις οποίες οι προσευχόμενοι δεν γνωρίζουν πάντα το πραγματικό τους συμφέρον, η δε προσευχή είναι αναποτελεσματική, όταν δεν προέρχεται από καθαρή και δίκαιη ψυχή.
  Και κατέληξε λέγων ότι ο νέος Ελληνισμός διαμορφώθηκε από το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, ζυμωμένο με τις αρχές του Χριστιανισμού, ο οποίος παρέλαβε ό, τι καλύτερο είχε να προσφέρει ο αρχαίος Ελληνισμός και το πνευματικοποίησε.
   Τέλος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην επιτυχή προετοιμασία και διοργάνωση της Πανηγύρεως και ευχήθηκε σε όλους για το επιόν θέρος.

 


Εκτύπωση   Email