ΣΤΗΝ ΚΕΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’ ΘΑ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ σήμερα το μεσημέρι έπλευσε από τη Σύρου στη Μύκονο, για ποιμαντική υποχρέωση, και στη συνέχεια από τη Μύκονο στον Πειραιά και εκείθεν μετέβη στο Λαύριο, από όπου έπλευσε στην Κέα και αμέσως μετά την άφιξη του χοροστάτησε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος, παρά τω λιμάνι Κορρησίας, με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Κέας, του νεοεκλεγέντος Επάρχου Κέας - Κύθνου, της νεοεκλεγείσης Δημάρχου Κέας, Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, παιδιών του τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου με παραδοσιακές ενδυμασίες και πολλών πιστών Κείων και παραθεριστών.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στις δωρεές του Αγίου Πνεύματος και στο πώς ο άνθρωπος θα γίνει δεκτικός σε αυτές, μετατρέποντας την ψυχή του σε κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος, το Οποίο θα τον ενισχύει και θα τον χαριτώνει στη ζωή του.
   Προέτρεψε δεν τα παιδιά, τα οποία παρίσταντο, να αγαπούν την εκκλησία και να θεωρήσουν ότι έχουν ιερή υποχρέωση να διαδεχθούν αύριο στα στασίδια το Ναών τους γονείς και τους προγόνους τους και να μεριμνήσουν ώστε να διασωθούν οι πνευματικές κιβωτοί, όπως ο εμβληματικός Ναός της Αγίας Τριάδος Κορρησίας.
   Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριος του Ναού, Πρεσβύτερο Αθανάσιο Παπαευθυμίου, για την ποιμαντική και λειτουργική του προσφορά και τη μέριμνά του για τη συντήρησή του.
   Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα μεταβεί με πλοιάριο στην περιοχή της αρχαίας Καρθαίας και θα ιερουργήσει στο εκεί παραθαλάσσιο Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος.

 


Εκτύπωση   Email