ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ

  Εορτασθέντων σήμερα των Ονοματηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξέρχοντος του ιδίου, κατά φιλάδελφον επιμονήν των παλαιοτέρων Αρχιερέων, και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, ο οποίος ομίλησε με λόγο θεολογικά και εκκλησιολογικά τεκμηριωμένο για την Ανάληψη του Κυρίου, τον τιμώμενο Άγιο Ιερώνυμο και τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Λαρίσης, Κίτρους κ. Γεωργίου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου και Σταγών κ. Θεοκλήτου, με τη συνευχητική συμμετοχή Κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης, την Ιερά Σύνοδο, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και άλλες Μητροπόλεις, και την παρουσία του επανεκλεγέντος Περιφερειάρχου Θεσσαλίας, Βουλευτών, Πολιτευτών, υποψηφίων Βουλευτών, Εκπροσώπων του Στρατού, της Αεροπορίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνεργατών του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, μελών του Λαογραφικού Μουσείου Λαρίσης και πληθους πιστών.
   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους τα πρώτα φέροντες, τον ιερό Κλήρο και τον πιστό λαό για την παρουσία τους και ιδιαίτερα τους συνεργάτες του στο ποιμαντικό του έργο και ευχήθηκε στον αύριο άγοντα τα Ονοματήριά του Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄.
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επιστρέφει στην Ερμούπολη αύριο Σάββατο, τηρηθησομένου, του καιρού επιτρέποντος, του εξαγγελθέντος Προγράμματος.


Εκτύπωση   Email