ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β’

  Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη, τελέστηκε σήμερα το πρωί Τριασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Θεοκλήτου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης Ιερώνυμου και Σύρου Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Κληρικών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τη Λάρισα και τη Μύκονο, του Αρχιμ. Καλλινίκου Τσούση από την Άνδρο, που αφίχθη επικεφαλής πιστών από το Γαύριο, της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου, η οποία διεκόμισε την τίμια Κάρα της Αγίας Φεβρωνίας, και την παρουσία του Επισκόπου των ΡΚαθολικών Σύρου κ. Πέτρου Στέφανου, του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασιλείου Πέππα, των Αρχηγών του ΓΕΝ και του Στόλου, του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Πολυκάρπου Πολυχρονάκη, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Αντιδημάρχου Σύρου-Ερμουπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, των νεοεκλεγέντων Δημάρχων Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρα και Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, του νεοεκλεγέντος Επάρχου Κέας- Κύθνου κ. Γεωργίου Ευαγγέλου, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κας Ανθής Χαλκιά, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, της διατελεσάσης Βουλευτού Κυκλάδων κας Άριας Μανούσου, του Διευθυντού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, κ. Χρήστου Μιχαλόπουλου, Πολιτευτών των Κυκλάδων, των Σπουδαστών της ΑΕΝ Σύρου, των Κυβερνητών και των Πληρωμάτων των Πολεμικών Πλοίων «ΚΑΡΑΒΟΓΙΑΝΝΟΣ», «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» και  «ΜΠΛΕΣΣΑΣ», Εκπροσώπων Τοπικών Συλλόγων και Φορέων και πλήθος πιστών, που είχαν κατακλύσει το Ναό.
  Το θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος προέβη σε μία θεολογικά και ιστορικά τεκμηριωμένη αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στην σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου και την καταδίκη του Αρείου από τους θεοφόρους Πατέρες που την συγκρότησαν, μεταξύ των οποίων ήταν και ο  τιμώμενος άγιος Δωρόθεος Επίσκοπος Τύρου, και με θερμά λόγια στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’.
  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους Κληρικούς και το λαό για την παρουσία τους, τον Αρχηγό του ΓΕΝ, διότι επέλεξε τη Σύρο ως τόπο έναρξης των Εκδηλώσεων της Ναυτικής  Εβδομάδος, και τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού για την προετοιμασία της σημερινής Εορτής.
Τέλος, προσέφερε στον αποχωρούντα λόγω ορίου ηλικίας Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειο Πέππα αντίγραφο της Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email