ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΥΧΩΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ γίνεται από το πρωί δέκτης συγκινητικών εκδηλώσεων αγάπης και ευχών εκ μέρους Κλήρου και Λαού στη Σίφνο, όπου τίμησε σήμερα τη μνήμη του Πάτρωνός του Αγίου Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, και την Απόδοση της εορτής του Πάσχα, ιερουργήσας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας της Χρυσοπηγής και τελέσας, εν συνεχεία, κατά το έθος, την Ακολουθία του Αγιασμού στην επί της άκρης του ιερού Βράχου μαρμάρινη Φιάλη.
   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού ευχαρίστησε το πολυπληθές εκκλησίασμα για τη συνευχητική παρουσία του, αναφέρθηκε, εξ αφορμής της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής στην παρουσία του φωτός του Χριστού στη ζωή των ανθρώπων και ευχήθηκε να βιώνουμε όλοι καθημερινά το Φως της Αναστάσεως του Κυρίου.
   "Μέσα στο Αναστάσιμο αυτό φως", προσέθεσε, "έζησε και ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Δωρόθεος, ο οποίος όταν εκλήθη να το αποχωρισθεί προτίμησε, καίτοι το 107ο έτος της ηλικίας του, το μαρτυρικό διά βασάνων και αποκεφαλισμού θάνατο, αθλήσας υπέρ φύσιν εν βαθυτάτω γήρα, κατά την εύστοχη διατύπωση του ιερού Υμνογράφου".
   Σημειώνεται ότι τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ ακολούθησε στη Σίφνο ομάδα Συρίων προσκυνητών, υπό τον Εφημέριο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη, μεταξύ των οποίων είναι ο επί τιμή Νομάρχης κ. Δημ. Μπάιλας και ο τενόρος της Χορωδίας του Ναού και Αναγνώστης κ. Ευάγγελος Χάλαρης.


Εκτύπωση   Email