ΕΟΡΤΙΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΕΤΡΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προεξήρχε χθες κατά τον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στόν πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην περιοχή "Πέτρα" της Ερμούπολης, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητού του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμουπόλεως, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέττων και πολλών πιστών.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στο παράπονο του παραλύτου της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής "άνθρωπον ουκ έχω" τονίζοντας ότι από την άφιξη του Χριστού στον κόσμο ο άνθρωπος δεν μπορεί πλέον να έχει ένα τέτοιο παράπονο, γιατί έχει πάντα δίπλα του τον ιδιο το Θεάνθρωπο, ο Οποίος σπεύδει να ανταποκριθεί στα αιτήματα και τις παρακλήσεις του, όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο οποίος, όταν έμεινε μόνος, έστρεψε το βλέμμα του στον ουρανό, νίκησε τους εχθρούς του με τη δύναμη του Σταυρού και στήριξε την Εκκλησία του Χριστού.
   Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ υπεδέχθη στην ιερά νήσο Τήνο τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών του Αγιωνλυμου Όρους Ξενοφώντος, Αρχιμ. Αλέξιο, και Παντοκράτορος, Αρχιμ. Γαβριήλ, οι οποίοι πραγματοποιούν προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη, συνοδεύοντες Μοναχές της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου.
   Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις Συνοδικών Επιτροπών, των οποίων είναι μέλος.

 


Εκτύπωση   Email