Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β ΤΕΛΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

  Μετά το πέρας των ποιμαντικών του υποχρεώσεων στη Μύκονο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε χθες στην Άνδρο και σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Παλαιοπόλεως τέλεσε μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη της ενορίας Αλεξάνδρου Σρέκ , ο οποίος μαζί με την σύζυγό του Αικατερίνη, ανακαίνισε εκ βάθρων και εξωράισε τον Ενοριακό αυτό Ναό και τον κατέστησε περίζηλο ανάμεσα στους Ναούς της Άνδρου.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στις αποτυχημένες προσπάθειες των ανθρώπων να βρουν, στο διάβα της Ιστορίας, απαντήσεις στα αγωνιώδη υπαρξιακά προβλήματα και ερωτήματά τους και στη διάψευση των προσδοκιών που είχαν στηρίξει σε θεούς και ημίθεους, αλλά και στην δύναμη στην ισχύ και στην εξουσία, και υπογράμμισε τη λύτρωση που προσέφερε στο ανθρώπινο γένος η Ανάσταση του Χριστού, η οποία, όπως τόνισε, πρέπει να είναι καθημερινή βιωματική εμπειρία κάθε ανθρώπου ώστε να τροφοδοτείται συνεχώς η ψυχή του με αληθινή και αναφέρετη χαρά και ελπίδα.
   Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την κυρία Αικατερίνη Σρέκ, η οποία συνεχίζει την φιλανθρωπική δράση του αείμνηστου συζύγου της Αλεξάνδρου, τον οποίο, όπως είπε, εισόδευσε ο ίδιος ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και τον συνόδευσε μέχρι το θρόνο του Θεού, και την συνεχάρη για την ευεργετική και φιλάνθρωπη αγάπη της προς την Άνδρο, τους Ναούς και τα Μοναστήρια της.
   Προτού πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο του Ναού, Οικονόμο Ιωάννη Κουλούρη, ο οποίος με την ομόζυγό του μεριμνά νυχθημερόν για την Ενορία του και τα Παρεκκλήσια της, τα πλείστα των οποίων έχει εκ βάθρων ανακαινίσει.
   Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, θα μεταβεί, μέσω Αθηνών, στη Μυτιλήνη και αύριο το πρωί, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη, στο Μανταμάδο.


Εκτύπωση   Email