ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΡΑΧΗΣ ΤΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’ ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΣΙΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΕ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη νωρίς το απόγευμα με ιδιωτικό μέσο στη Σίκινο και άμα τη αφίξει του τέλεσε τον Εόρτιο Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.
   Στην ομιλία του, συνεχάρη τους πανηγυριστές για τη συνέχιση του παραδοσιακού εθίμου να «διαμένει» η Αγία Εικόνα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα σπίτια τους, όπου τελούνται ιερές Ακολουθίες, ευχαρίστησε την υπεύθυνη της Μονής, Μοναχή Δωροθέα, για την ανύστακτη μέριμνά της προς το παλαίφατο αυτό Μοναστήρι, και ομίλησε για τα μηνύματα που κατέλιπε η Μεγάλη Εβδομάδα στη ζωή των πιστών.


ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ
  Αμέσως μετά έπλευσε στην Άνδρο και τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής του χωριού « Επισκοπείο», στην περιοχή Κορθίου.
  Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα, ο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τόνισε ότι καμία δύναμη δεν μπόρεσε, ούτε θα μπορέσει ποτέ να κρατήσει έγκλειστο το Χριστό, την Εκκλησία και το λόγο της σωτηρίας.

  Παντού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέφερε από την Ερμούπολη το Άγιο Φως, διένειμε πασχαλινά αυγά και εικόνες της Αναστάσεως και εισέπραξε από όλους εγκάρδιες ευχές και θερμές εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού.


Εκτύπωση   Email