ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

  Όπως είχε προαναγγελθεί, με πρωτοβουλία και χορηγία του Προέδρου του Ομίλου ONEX SYROSSHIPYARDS κ. Πάνου Ξενοκώστα, το εσπέρας του Μεγάλου Σαββάτου μεταφέρθηκε στη Σύρο με ιδιωτικό αεροπλάνο το Άγιο Φως, το οποίο υπεδέχθη στον αερολιμένα της Σύρου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμουπολης κ. Γιώργος Μαραγκός και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δούναβης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Ρούσσος, ο εκπρόσωπος της ΟΝΕΧ στη Σύρο κ. Βασίλης Σαββίδης, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Σύρου, ο Στρατιωτικός Διοικητής και ο Φρούραρχος Σύρου, ο Δοικητής του Αστυνομικού Τμήματος και πολλοί ζ Κληρικοί και πιστοί.

  Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Δωρόθεος Β΄ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του στον κ. Πάνο Ξενοκώστα «…ο οποίος αυτόκλητος είχε την πρωτοβουλία να ναυλώσει αυτό το μικρό αεροσκάφος, ώστε αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα να έλθει στη Σύρα μας ….. Είναι μεγάλη ευλογία που το Άγιο Φως ήλθε στην πόλη μας για να φωτίζει και τη σκέψη μας και τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Είναι μια συμβολική και ουσιαστική πράξη. Ουσιαστική, γιατί προέρχεται από τον Πανάγιο Τάφο , συμβολική δε διότι φέρνει φως και ελπίδα στη ζωή μας….»

  Τέλος ευχαρίστησε όχι μόνο τον αερολιμενάρχη κ. Γιώργο Παπουτσάκη, αλλά και όλους τους εκπροσώπους των αρχών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Μητροπόλεως.

  Στη συνέχεια, εκπρόσωποι από τις Ενορίες της Σύρου παρέλαβαν δια χειρών του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ το Άγιο Φως, το οποίο εδόθη και στον εκπρόσωπο της ΡΚαθολικής Ενορίας της Ερμούπολης, για να δοθεί στους ΡΚαθολικούς Ναούς.
   Το Άγιο Φως παρέλαβαν ωσαύτως, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο οποίος το μετέφερε με ταχύπλοο του Λιμενικού στην Τήνο, ιδιώτης από την Σίφνο, ο οποίος με δικό του ταχύπλοο το μετέφερε στην Σίφνο, από όπου το παρέλαβαν ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος και ο Δήμαρχος Μήλου και το μετέφεραν στην Μήλο και ιδιώτης από τη Νάξο, ο οποίος το μετέφερε με ταχύπλοο στην Παροναξία.
   Το Άγιο Φως μετέφεραν στη Σύρο ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΕΧ κ. Ιω. Πασχαλίδης, το Διεθυντικό Στέλεχος του ΝΕΩΡΙΟΥ κ. Αντώνης Βεκρής και ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αλέξανδρος Μαρκουΐζος, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε θερμά.

 


Εκτύπωση   Email