ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΣΥΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χοροστάτησε απόψε, παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεωργίου Μαραγκού,Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, Πολιτευτών, του επί τιμή Νομάρχη κ. Δημ. Μπάϊλα και εκατοντάδων πιστών, Συρίων και παρεπιδημούντων επισκεπτών, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου, κατά την Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης, το ιδιόμελο Δοξαστικό του οποίου, ποίημα Κασσιανής Μοναχής, απέδωσε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, η περιώνυμη πολυφωνική Χορωδία του Ναού.
Στη σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο ιδιόμελο της Κασσιανής, ως αφορμή εσωτερικής ανασκόπησης, τονίζοντας ότι μπορεί να είναι «δεινόν η ραθυμία», όμως είναι «μεγάλη η μετάνοια»!

  Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον τενόρο της Χορωδίας και Ιεροψάλτη του Ναού κ. Ευάγγελο Χάλαρη, ο οποίος παιδιόθεν διακονεί τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τον οποίο συνεχάρη και ευχαρίστησε για την ευγένεια και τον πολιτισμό, που, ως προσωπικότητα, τον διέπουν.

  Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τα μέλη της Χορωδίας, τους Εφημερίους του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και Πρεσβύτερο Λουκά Βασάλο, τους Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και διακονητές του Ναού, και ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα.


Εκτύπωση   Email