ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΚΥΘΝΟ

   Στη νήσο Κύθνο κατέπλευσε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, προερχόμενος από το Λαύριο, και ευθύς μετά την άφιξή του, συνοδευόμενος από τον εκτελούντα χρέη Αρχιερατικού Επιτρόπου Κύθνου, Πρωτοπρ. Νικόλαο Δανιήλ, τον Εφημέριο Χώρας, Πρωτοπρ. Χαριλάου Δημητρίου, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, ο οποίος θα παραμείνει επί διήμερον στην Κύθνο, διακονών το Μυστήριο της Εξομολογήσεως, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνστ. Φιλιππαίο, τον Αντιδήμαρχο Κύθνου κ. Γεώργιο Ηλιού, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δρυοπίδος κ. Σταμάτιο Μαρτίνο, επισκέφθηκε διαδοχικά όλα τα εκπαιδευτήρια της νήσου,αρχικά το Γυμνάσιο και το Λύκειο, όπου έγινε δεκτός με εκδηλώσεις τιμής και σεβασμού εκ μέρους του Διευθυντού, της Καθηγήτριας των Θεολογικών Γραμμάτων, των Εκπαιδευτικών προς και των μαθητών.
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε στα παιδιά, τους απηύθυνε συμβουλές και τους διένειμε ευλογίες.
   Στη συνέχεια μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο Δρυοπίδος, με τις τρεις μεγάλες τάξεις, και το Νηπιαγωγείο, όπου τον υπεδέχθησαν ο Διευθυντής, οι Διδάσκαλοι και αι Νηπιαγωγοί, ομίλησε με τα παιδιά και τους διένειμε δώρα και ευλογίες.
   Ακολούθως μετέβη στην Χώρα και συναντήθηκε με τα παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού και του μικρού εκεί Νηπιαγωγείου, όπου ωσαύτως έγινε δεκτός με αγάπη και σέβασμό.
   Τέλος, επισκέφθηκε το Δημαρχιακό Κατάστημα, όπου τον υπεδέχθη ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμάτιος Γαρδέρης,με τον οποίο συζήτησε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.
  Το απόγευμα θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Δρυοπίδος.


Εκτύπωση   Email