ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β΄ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, στα πλαίσια της ποιμαντικής περιοδείας του στην Άνδρο, τέλεσε σήμερα το πρωί την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Όρμου Κορθίου, με την παρουσία των Εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών των Σχολείων όλων των Βαθμίδων Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής Κορθίου, του Αντιδημάρχου Άνδρου κ. Χρήστου Βουραζέρη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Κορθίου κ. Θωμά Σκαρώνη, διατελούντων και υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και πολλών Ενοριτών.
   Στην ομιλία του προς τους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού εξέφρασε τη χαρά του, διότι, με την ευλογημένη συγκυρία της εορτής της Παναγίας της Θεοσκεπάστου, ξαναβρίσκεται στην Άνδρο και βλέπει τα χαρούμενα και φωτεινά πρόσωπά τους, αναφέρθηκε στην ευγνωμοσύνη και την αχαριστία, τονίζοντας την ευγνωμοσύνη που πρέπει να αισθάνονται και να δείχνουν προς το Θεό, για τις ευεργεσίες Του, τους γονείς, τους διδασκάλους τους και όλους, όσοι στηρίζουν το έγο της Παιδείας, τους διένειμε δώρα και ευλογίες, συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Αντώνιο Χορευτή και τους συνεργάτες του   Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και διακονητές, και ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα.
   Τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας του Αγίου Νικολάου χαιρέτισαν τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ ψάλλοντας Εκκλησιαστικά τραγούδια και ύμνους, που τους είχε διδάξει η Κατηχήτριά τους, και του προσέφεραν αναμνηστικό άλμπουμ με ζωγραφιές και ιχνοτεχνίες τους.
   Το εσπέρας, κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα, θα τελέσει την Ακολουθία του Αγίου Ελαίου διαδοχικά στους Ιερούς Ναούς Εισοδίων της Θεοτόκου Γιαννησαίου και Αγίων Πάντων Αηδονίων.


Εκτύπωση   Email