ΣΤΟΝ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ ΖΕΦΥΡΙΑ, ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

   Στην ηλιόεσσα και με γαληνιώσσα θάλασα, μετά τη διήμερη κακοκαιρία, ιερά νήσο Μήλο και στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ζεφυρίας, παλαιάς πρωτεύουσας της νήσου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Μεθόδιο και τους διακόνους του.
   Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αναφέρθηκε στην κατανυκτική αυτή περίοδο του Εκκλησιαστικού έτους και στο πώς η καρδιά του ανθρώπου μπορεί μυστικά να ενωτισθεί τη φωνή του Θεού, να αποβάλλει το «εγώ» του και να το αντικαταστήσει με το «Εσύ» Εκείνου, ώστε, κατ’ επέκταση, το εγώ του ανθρώπου να γίνει εμείς στην κοινωνία και το συνάνθρωπό του.
   Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ απένειμε την ευαρέσκεια της Ιεράς Μητροπόλεως με εικόνα της Παναγίας στην επί εικοσαετία ανιδιοτελώς διακονούσα το αναλόγιο του Ναού κα Ανθούσα Μουστάκα-Κουρέλη, η οποία την παρέλαβε υπό τις επευφημίες των παρισταμένων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Μήλου.
Κατά τη Θεία Λειτουργία, εξετέθη σε προσκυνήσει τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, από την Ιερά Μονή Ζωοδόχο Πηγής Άνδρου, και διενεμήθησαν στους πιστούς ευλογίες.
Ακολούθως, στην παρακείμενη αίθουσα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζεφυρίας, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, αναγόρευσε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου για την εν γένει προσφορά του στη Μήλο και την Ζεφυρία στα 18 χρόνια της Αρχιερωσύνης του.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την προσγενομένη στο πρόσωπό του τιμή και τόνισε ότι ένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά επιτεύγματα της Ποιμαντορίας του θεωρεί την ανακήρυξη της Μήλου ως ιεράς νήσου, λόγω των ιερών Κατακομβών και προέτρεψε όλους τους Μηλίους να προβάλουν και αναδείξουν το μοναδικό αυτό θρησκευτικό και εθνικό μνημείο.

 

 


Εκτύπωση   Email