ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε την Ακολουθία του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Εξαμπέλων, συνυπουργούντων όλων των Εφημερίων της Σίφνου και παρισταμένων του Προέδρου της Ενώσεως Σιφνίων κ. Αντωνίου Ζαμπέλη, του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Ιωάννη Γεροντή, της χρηματισάσης Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιφνίων κας Μαρίας Ναδάλη και πλήθους Ενοριτών, που είχαν κατακλύσει το Ναό.
   Ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για το τρίπτυχο αγάπης-νηστείας- ελεημοσύνης, ως τρόπο και μέσο διαβάσεως της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και προετοιμασίας για την υποδοχή της Μεγάλης Εβδομάδος και τη μετοχή μας στα Πάθη του Κυρίου.
   Τέλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού π. Ευστράτιο, τους Επιτρόπους και τους Ιεροψάλτες, καθώς και τους πιστούς για την παρουσία τους και ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα.
   Ακολούθως, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καταβάτης ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προεξήρχε της Ακολουθίας των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταύρο, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σίφνου και την παρουσία του Επάρχου Σίφνου κ. Νικ. Βενάκη και πολλων Ενοριτών.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο τρισύνθετο ξύλο του Τιμίου Σταυρού και στη δύναμη που χάρισε, διά της Αναστάσεώς Του, ο επ’ αυτού Σταυρωθείς Κύριος στους ανθρώπους να συμμετέχουν βιωματικά στη χαρμολύπη της Μεγάλης Εβδομάδος.
   Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού π. Σωφρόνιο και τους συνεργάτες του και ευχήθηκε σε όλους για τις επικείμενες Άγιες Ημέρες.
   Σε κάθε Ακολουθία, εξετίθετο σε προσκύνηση τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, από την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου, το οποίο διακομίζει κατά την περιοδεία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’.


Εκτύπωση   Email