ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΤΕΚΛΥΣΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΡΑΚΟΠΗΣ ΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

  Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού, στην Παρακοπή της Σύρου, στην πραγματοποιηθείσα εκεί Διενοριακή Σύναξη, κατά την οποία εψάλησαν οι Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του υποψηφίου Περιφερειάρχη κ. Γλυνού και των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Δημ. Γρυπάρη, Χριστ. Πάπιτση και Μαρίας Μαυρίκου, καθώς και του Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Σύρου.
   Ομιλητής ήταν ο Θεολόγος κ. Λάμπρος Παγούνης, Συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, ο οποίος ανέπτυξε με θεολογική εμβρίθεια και ιστορική τεκμηρίωση το θέμα: «Από το Ξύλο της Ζωής στο Ξύλο του Θανάτου», η ομιλία του οποίου παρατίθεται αυτούσια κατωτέρω.
   Προ του πέρατος της Ακολουθίας, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετέθη σε προσκύνηση Τίμιο Ξύλο από την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Κωστ. Θεοδωράκη, Πτυχιούχο της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και διατελέσαντα Διευθυντή ΔΟΥ Σύρου, ο οποίος διακονεί με ζήλο τα αναλόγια Ιερών Ναών της Σύρου.
   Σημειώνεται ότι σε όλους τους παραστάντες πιστούς το πρωί διενεμήθη έντυπο της Ιεράς Μητροπόλεως σχετικό με τη θεολογία και την ιστορία του Τιμίου Σταυρού και το απόγευμα έντυπο με την Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό.

Εκτύπωση