ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΣΥΜΜΕΤΕΣΧΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συμμετέσχε σήμερα το πρωί στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην κατ’ αυτήν εις Επίσκοπον χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Κεχρεών κ. Αγαπίου, που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου, στην Κόρινθο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυςοστόμου, Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Παροναξίας κ. Καλλίνικου, Θηβών κ. Γεωργίου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ωλένης κ. Αθανασίου και Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου, με την παρουσία των Βουλευτών του Νομού, του Αντιπεριφερειάρχη, των Δημάρχων Κορίνθου και Μεγαρέων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, Εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους πιστών.
   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος προσεφώνησε με συγκινητικούς λόγους τον χειροτονούμενο Επίσκοπο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «από σήμερα θα συνοδοιπορήσουμε και μαζί θα σηκώσουμε το Σταυρό της Αρχιερατικής Διακονίας στην Αποστολική Μητρόπολη της Κορίνθου».
   Στην αντιφώνησή του, ο εψηφισμένος Επίσκοπος Κεχρεών κ. Αγάπιος αναφέρθηκε με συγκινησιακά φορτισμένους λόγους στην προσωπική του Πεντηκοστή και στην πορεία του στην Εκκλησία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από βρέφους θυμάμαι τον εαυτό μου να ζω και να υπάρχω μέσα στην Εκκλησία.»


Εκτύπωση   Email