Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ Β’ ΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , αποκλεισμένος στην Αθήνα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που δεν του επέτρεψαν τη μετάβασή του στην Κέα, χοροστάτησε απόψε κατά την Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό της Οσίας Ξένης, επί της οδού Αχαρνών, Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αθήνα, και ομίλησε στο πυκνό εκκλησίασμα επί του Κοντακίου «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ..», ευχόμενος για το υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
   Στη συνέχεια, επεσκέφθη την παρακείμενη Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου συνομίλησε με τον Διευθυντή της, Αρχιμ. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο, τον Υπεύθυνο κ. Αθαν. Χαμχούγια, και τους διαμένοντες εκεί φοιτητές και φοιτήτριες.
   Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα λάβει μέρος στην σε Επίσκοπο Χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.
   Την Κυριακή, θα λάβει μέρος στην σε Επίσκοπο χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Κεχρεών, κ. Αγαπίου, Βοηθού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο.
   Αμεσως μετά, θα μεταβεί αεροπορικώς στη Μύκονο και εκείθεν στην ιερά νήσο Τήνο, για τη μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καθ’ ην πανηγυρίζει ο Πανίερος Ναός της Ευαγγελιστρίας.

 

 

 

Εκτύπωση