ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥΡΛΙΑΝΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ

  Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Φιλαρέτου Γεροντάρη, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ. Μπρίγγου, διατελούντων και υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου Άνω Μέλας, της Προέδρου του Συνδέσμου Ανωμεριτών, του Διοικητή της Αεροπορικής Βάσης, εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οικογενειών του αείμνηστου Γέροντος και πλήθους Ανωμεριτών και Μυκονίων πιστών, που είχαν κατακλύσει την Ιερά Μονή.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε ότι όπως ο άνθρωπος εξελίσσεται από τα απλούστερα στα συνθετώτερα και από τα ευκολώτερα στα δυσκολώτερα, έτσι και η Εκκλησία μας παιδαγωγεί στην ανάπτυξη της αρετής πρώτα με τις Κυριακές του Κατανυκτικού Τριωδίου και στη συνέχεια με την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ώστε να βιώσουμε τη χαρμολύπη των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου, αφού πρώτα « έλθομεν εις εαυτόν», συμφιλιωθούμε με το συνάνθρωπό μας και το Θεό και «φθάσομεν εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού».
   «Με αυτές τις αρχές», προσέθεσε, «έζησε και ο Μακαριστός Γέροντας, όποιος τήρησε τις πολυαιώνιες παραδόσεις και τις μετέδωσε ως ιερή κληρονομιά και παρακαταθήκη προς όλους μας, οι οποίοι πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι στο Θεό και την κοινωνία, ώστε με τη σειρά μας να τις μεταλαμπαδεύσουμε στους μεταγενέστερους.»
   Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β συναντήθηκε στο Ηγουμενείο της Μονής με τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Άνω Μεράς, τα οποία, με την φιλότιμη προσπάθεια του Αρχιμ. της Μονής Αλεξίου, διδάσκονται και την παραδοσιακή μουσική της Μυκόνου από τον αυτοδίδακτο μουσικό κ. Μιχ. Κουνάνη, συνομίλησε μαζί τους και τους ευχήθηκε για την Αγία Τεσσαρακοστή.
   Νωρίς το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει στην Ερμούπολη, κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα.

Εκτύπωση