ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΜΟΝΑΧΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ, ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΤΕΛΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

  Στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, με τη συμμετοχή Παναχραντινών Πατερων και τη συνευχητική παρουσία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονης Παναχράντου Αρχιμ. Ευδοκίμου, του Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Γαυρίου, Αρχιμ. Καλλινίκου, της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Μοναχής Παρθενίας, Μοναζουσών της Ιεράς Μονής Πανοράματος Θεσσαλονίκης και πολλών πιστών,μεταξύ των οποίων και ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ και τέλεσε το τριετές Μνημόσυνο της αοιδίμου Μοναχής Ευγενίας, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην αυστητότητα ήθους και ασκητικού φρονήματος, που διέκρινε την αείμνηστη Ηγουμένη Ευγενία, η οποία αγωνίσθηκε με αυτοθυσία για τη διαφύλαξη των κειμηλιων και της περιουσίας της Μονής, και κάλεσε το εκκλησίασμα να προσεύχεται για την μακαρία ψυχή της, με τη βεβαιότητα ότι τόσο η ίδια, όσο και οι προαπελθούσες Μοναχές της παλαιφάτου και ιστορικής αυτής Μονής, οι οποίες ανήρχοντο κάποτε στις 80, προσεύχονται για τους ζώντες.


Εκτύπωση   Email