ΗΛΙΟΕΣΣΑ Η ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗ "ΜΑΡΤΙΑΤΙΣΣΑ" & ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΟΥΣΑ ΥΠΕΔΕΧΘΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Χώρας Φολεγάνδρου, με την παρουσία πλήθους πιστών και των Εκπαιδευτικών και Μαθητών των Σχολείων όλων των Βαθμίδων Εκπαίδευσης της νήσου, επί τη τοπική εορτή της Παναγίας της "Μαρτιάτισσας" και τη αναμνήσει της διασώσεως του νησιού από πειρατική επιδρομή τον 18ο αιώνα.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη Εκπαιδευτικούς και Μαθητές για την παρουσία τους, απηύθυνε προς τους μαθητές πατρικές νουθεσίες και συμβουλές και ομίλησε για την τοπική αυτή εορτή και για τη σημασία του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, ενώ ευχαρίστησε τους δύο Εφημερίους του νησιού, οι οποίοι διακονούν ευόρκως τις Ενορίες του, φυλάσσοντας τις Θερμοπύλες των θρησκευτικών παραδόσεων.
   Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ διένειμε σε όλους φυλλάδιο για το ρόλο και τη σημασία της Ενορίας στη ζωή των πιστών και στους μαθητές δίπτυχο με ευχές, δώρα και ευλογίες.
  Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα προσευχηθεί κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και θα τελέσει Τρισάγιο για τους κεκοιμημένους στον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου Επάνω Μεριάς και αργά το βράδυ θα πλεύσει στην ιερά νήσο Μήλο.    

 


Εκτύπωση   Email