Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑΓΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ

Συνεχιζομένου του απαγορευτικού απόπλου των πλοίων, ο αποκλεισμένος στην Αθήνα Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη το απόγευμα στην Καλαμπάκα, όπου ευχήθηκε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και έλαβε μέρος στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών του ωσαύτως άγοντος τα ονοματήριά του Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Κοζάνης κ. Παύλου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα και Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, πλειάδος Πρεσβυτέρων από την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και άλλες Μητροπόλεις, Μετεωριτών Μοναχών και Μοναζουσών και την παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους πιστών.
Κληθείς να κηρύξει τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Θεοκλήτου, πριν και μετά τη μεταστροφή του, και ευχήθηκε στους εορτάζοντες Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Βρεσθένης και Σταγών.
Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επέστρεψε στην Αθήνα και αύριο Τρίτη, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα μεταβεί αυθημερόν στην ιερά νήσο Τήνο.
Την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, θα μεταβεί στη Φολέγανδρο, όπου θα πραγματοποιήσει ποιμαντική επίσκεψη μέχρι την Παρασκευή, 1 Μαρτίου, και θα τελέσει την Εορτή της Παναγίας «Μαρτιάτισσας».
Το εσπέρας της Παρασκευής θα πλεύσει στην ιερά νήσο Μήλο.
Το Σάββατο, 2 Μαρτίου, το πρωί, θα τελέσει το Μνημόσυνο των κολλύβων στον Κοιμητηριακό Ναό του Αδάμαντα και το εσπέρας θα τελέσει τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πλακών.
Την Κυριακή, 3 Μαρτίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πέραν Τριοβασάλου και το εσπερας θα μεταβεί στην Αθήνα.
Τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, της οποίας είναι τακτικό μέλος.


Εκτύπωση   Email