ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ & ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ ΤΕΛΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

    Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ , τελεσε σήμερα τα εγκαίνια του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας της ΕΛΕΠΑΠ, εκπροσωπών τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ , του οποίου τις συγχαρητήριες ευχές και ευλογίες μετέφερε προς την Πρόεδρο κα Μαριάννα Μόσχου και στην Επιστημονικώς Υπεύθυνη του Κέντρου Βρεφών της ΕΛΕΠΑΠ κα Ελένη Σκουτέρη, καθώς και προς τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου, ο εκ των Αντιπροέδρων της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο εκπροσωπών τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδριανός, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρία Βλασία Παυλοπούλου και ο Μεγάθυμος Ευεργέτης Πλοιοκτήτης κ. Γ. Γιουρούκος,  με την οικογένειά του.

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο της ΕΛΕΜΑΠ κα Μαριάννα Μόσχου, ανέφερε χαρκτηριστικά:"... Σας συγχαίρω για το σημαντικό έργο που επιτελεί η "Ελληνική  Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων". Εδώ είστε μητέρα πολλών παιδιών, που έχουν ιδιαίτερη και περισσότερη ανάγκη αγάπης και στοργής, γεγονός που κάνει το δεσμό που σας ενώνει μαζί τους μεγαλύτερο και ιισχυρότερο, από αυτόν που ενώνει τους γονείς με τα κατά σάρκα παιδιά τους" .

   Απευθυνόμενος δε προς τον Φιλάνθρωπο Ευεργέτη του Ιδρύματος κ. Γ. Γιουρούκο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ είπε μεταξύ άλλων ότι "…με την ευεργετική προσφορά σας συνεχίζεται τη μεγάλη ελληνική παράδοση των "λειτουργιών" της αρχαίας Αθήνας, της προστασίας των ασθενών και αναπήρων, που χαρακτήριζε τη νομοθεσία του Σόλωνα και του Περικλή, αλλά και των μεγάλων Εθνικών Ευεργετών, όπως του Ζωσιμά και του Τοσίτσα, οι οποίοι, στις διαθήκες τους αναγνωρίζουν ότι αυτά που έχουν τους τα δώρησε ο Θεός για να τα προσφέρουν στους συνανθρώπους τους», και ευχήθηκε ο Θεός να τον ευλογεί, ώστε να προσφέρει συνεχώς και περισσότερα στους συναθρώπους του, και κατέληξε ευχόμενος  σύντομα τέτοιοι χώροι να μείνουν χωρίς παιδιά, τέτοια Ιδρύματα να παύσουν να έχουν λόγο ύπαρξης!

  Στη συνέχεια εγκαινιάσθηκε ο Ξενώνας φιλοξενίας, με τη συγκινητική παρουσία παιδιών που απέδωσαν, με τη βοήθεια των διδασκαλισσών τους,  μικρό θεατρικό δρώμενο και τραγούδια.      


Εκτύπωση   Email