ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β’ ΣΤΗΝ ΚΕΑ

  Ο Σεβσμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , άμεσως μετά την Εξόδιο Ακολουθία του Εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, στην οποία παρέστη μετ’ άλλων Αρχιερέων, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ , μετέβη στην Κέα, η οποία ετοιμάζεται να τιμήσει, όπως κάθε χρόνο, τη μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της Αγίου Χαραλάμπους, με πάνδημες Λειτουργικές Τελετές.
   Σήμερα, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθέριο Δεμένεγα, τον Δήμαρχο Κέας κ. Ιω. Ευαγγέλου, τον Αντιδήμαρχο κ. Στεφ. Βρεττό και κατοίκους της περιοχής, μετέβη στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας, μιας από της τέσσερις πόλεις της Κέας. που κατοικήθηκε από τον 6ο αιώνα π. Χ. μέχρι τον 7ο αιώνα μ. Χ., όπου διενεργούνται ανασκαφικές εργασίες και ήδη έχουν αναστηλωθεί τα ιερά του Απόλλωνα και της Αθηνάς, το αρχαίο Θέατρο και μέρος του αρχαίου τείχους.
   Σημειώνεται ότι στην περιοχή υπάρχει Ναός της Αγίας Τριάδος, τον οποίο επισκέπτονται εκατοντάδες κατ’ έτος προσκυνητές από την Κέα και όχι μόνο.
Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Ιουλίδας και αύριο το πρωί, κατά το έθος, θα ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού (Δημοτικιά) και στη συνέχεια θα προστεί της λιτανείας της εικόνος του Αγίου.

 


Εκτύπωση   Email