Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ & Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε απόψε την πίτα του Αγίου Βασιλείου για τους Κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του ποιμαντικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο, οι οποίοι, μαζί με πολλούς πιστούς, είχαν κατακλύσει το Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως.
   Ομιλητής ήταν ο Συριανός Επιστήμων και Συνεργάτης του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, ενδοσκοπικός χειρουργός και γυναικολόγος κ. Στέφανος Χανδακάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της Οργάνωσης «HOPEgenesis», που ιδρύθηκε από τον ίδιο και και παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες και κατοικούν σε νησιά ή παραμεθόριες περιοχές.
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , μετά την ευλογία της Αγιοβασιλειόπιτας, ευχαρίστησε όλους τους συνεργούς του στο πολύπτυχο έργο της Ιερας Μητροπόλεως στη Σύρο και τους ευχήθηκε για το νέο έτος.
   Στην Εκδήλωση παρέστησαν Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης, ο Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Φρούραρχος Σύρου, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Σύρου, η Πρόεδρος του Ισιδωρείου Ιδρύματος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, όλοι οι συνεργάτες της Μητροπόλεως στη Σύρο και πλήθος πιστών.
   Σε όλους διενεμήθη έντυπο στο οποίο καταγράφεται αναλυτικά ο Απολογισμός του επιτελεσθέντος το 2018 ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.


Εκτύπωση   Email