ΟΙ ΦΙΛΟΠΟΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΧΡΟΥΣΣΩΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΤΡΥΦΩΝΑ

  Στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου της Θεοτόκου, στην πευκόφυτη περιοχή των Χρούσσων, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, επί τη ιερά μνήμη του προστάτου των γεωργών Αγίου Τρύφωνος, εφέστιος εικόνα του οποίου φυλάσσεται στον Ιερό Ναό, με την παρουσία πιστών από τα Χρούσσα. την Ερμούπολη και άλλες περιοχές της Σύρου, των Υπευθύνων, των Διδασκαλισσών και των μαθητών του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως "ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ", τα οποία παρηκολούθησαν τη Θεία Λειτουργία με υποδειγματική τάξη και ησυχία.
   Με αφορμή την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στη σημασία της εξ απαλών ονύχων κατά Χριστόν διαπαιδαγωγήσεως των παιδιών και συνεχάρη τους γονείς και τους διδασκάλους τους.
   Παρατηρώντας δε τον καταστόλιστο από καρπούς της γης Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ υπογράμμισε την ευγνωμοσύνη που πρέπει να έχουμε στο Θεό για όσα προσφέρει στη ζωή μας "κάθε σταθμός της οποίας", όπως είπε, "δεν είναι το τέλος, αλλά μια μικρή ανάπαυλα από τα λάθη μας και η αρχή μιας νέας πορείας'".
   Πρό του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε προ της κατακεκοσμημένης Εικόνος του Αγίου Τρύφωνος τον Αγιασμό και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου και Διευθυντή του Παιδικού Σταθμού, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου για την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία και τον ευχαρίστησε για τη μέριμνά του προς ιερείς, οι οποίοι καλύπτουν έκτακτες ανάγκες των νησιών της Ιεράς Μητροπόλεως και φιλοξενούνται στο Ναό του.


Εκτύπωση   Email