Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

  Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β’ εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος, προστάτου των οπωροκαλλιεργητών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου.

  Της Θ. Λειτουργίας, προεξήρχε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αλέξιος Παπαδόπουλος της Ιεράς Μονής Τουρλιανής από την Άνω Μερά, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του Ναού και τον Διάκονο.

  Στο κήρυγμά του ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου και Πρωθιερεύς του Μητροπολιτικού Ναού αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου τονίζοντας ότι η εορτή του Αγίου Τρύφωνος την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου σηματοδοτεί την έναρξη της αμπελουργικής καλλιέργειας…Με τον αγιασμό που θα λάβετε να ραντίσετε τους κήπους και τους αγρούς σας και να ζητήσετε την ευλογία του Ιαματικού Αγίου που μαρτύρησε το 250 μ.Χ. να σας ενισχύει και να σας στηρίζει στο δύσκολο έργο σας και Εκείνος θα ευλογήσει τον τίμιο ιδρώτα σας με τον οποίο ποτίζετε τους κόπους των χειρών σας...

  Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δαμιανό Γρυπάρη για την προετοιμασία της πανηγύρεως και για την μέριμνά του επί 25ετία για την καθιέρωση της εορτής του προστάτου Αγίου τους.

  Μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β΄ και ευχήθηκε στο νέο Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο, που για πρώτη φορά λειτούργησε στην ενορία μας, να είναι άξιος και να διακονήσει την Ιερά Μονή και την τοπική μας Εκκλησία με τον ίδιο ζήλο, όπως ακριβώς επέδειξε μέχρι σήμερα!

  Τους Λειτουργικούς ύμνους απέδωσε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια ο κ. Στέλιος Μπρίγγος, Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης και Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου.

  Στην Θ. Λειτουργία συμπροσευχήθηκαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, η Αντιδήμαρχος κ. Ειρήνη Γρυπάρη,

Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων, ο τ. Δήμαρχος κ. Χρήστος Βερώνης, η πρόεδρος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Άννα Καμμή, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Φραντζέσκος Βιγλιάρης και Αντώνης Κουσαθανάς, η Επαρχιακή Σύμβουλος κ. Μαρσούλα Χανιώτη, η πολιτευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογιού και πλήθος πιστών.

  Μετά το πέρας των λειτουργικών ακολουθιών παρατέθηκε πλούσια δοχή με τοπικά εδέσματα από τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, στον αύλιο χώρο του Ναού.

 


Εκτύπωση   Email