ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

  Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό της Οσίας Ξένης, Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αθήνα, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, με τη συνευχητική συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ. Θεοδώρου και την παρουσία πλήθους προσκυνητών.
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του τόνισε ότι η Ορθόδοξη λατρεία κηρύσσει Ιησού Χριστό Εσταυρωμένο και Αναστάντα, επί δε του Θυσιαστηρίου, σε κάθε Ευχαριστιακή Σύναξη ο πιστός συσταυρούται και συνανίσταται με το Χριστό.
   Συνεχάρη δε τον Λειτουργό του Ναού, Πρωτοπρ. Γεώργιο Γανωτή για την προς αυτόν απονομή του οφικίου του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ , του προσέφερε επιστήθιο Σταυρό και αφιέρωσε στο Ναό Σταυρό ευλογίας, και, τέλος,ανεμνήσθη, επίσης, των κεκοιμημένων κυριών-Μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του Μετοχίου, οι οποίες με σεβασμό και ευγένεια το διηκόνησαν.
   Στη συνέχεια, στην αίθουσα της παρακείμενης Φοιτητικής Εστίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου για όλους τους εκκλησιασθέντες, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ένα έκαστο προσεφώνησε, ευχήθηκε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους.


Εκτύπωση   Email