ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη απόψε στην Καρδίτσα και έλαβε μέρος στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής κ. Δανιήλ, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Κίτρους κ. Γεωργίου, Τρίκης κ. Χρυσοστόμου και του άγοντος τα ονοματήριά του επιχωρίου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.
     Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στις προτροπές του Αποστόλου Παύλου προς τον Τιμόθεο, τον οποίο αποκαλούσε «τέκνον εν Κυρίω αγαπητόν», τονίζοντας ότι αυτές οι προτροπές απευθύνονται προς κάθε Χριστιανό, ο οποίος πιστεύει ότι ο Χριστός είναι η ελπίδα και η σωτηρία του, χωρίς την παρουσία του Οποίου, σε μια εποχή που όλα αποκαθηλώνονται και ανατρέπονται, η ζωή του δεν έχει όραμα και ελπίδα...
   Τέλος συνεχάρη  τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο για την καλλίκαρπη Αρχιερατεία του και για την ομολογία έργων αγάπης προς το λαό του Θεού και του ευχήθηκε η Δεσποτεία του να είναι κατηγλαϊσμένη από τις δωρεές του Θεού και το σκήπτρο της Αρχιερατείας του να είναι στεφανωμένο από την αγάπη του Κλήρου και του λαού.
.


Εκτύπωση   Email