Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΓΙΑΛΟ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

  Αποκλεισμένος στη Σύρο, λόγω του συνεχιζόμενου απαγορευτικού απόπλου των πλοίων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, μη δυνηθείς να πλεύσει προς Σίφνο, κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα, ούτε προς Πειραιά και Καρπενήσι, προκειμένου να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία του κεκοιμημένου Μητροπολίτου πρώην Καρπενησίου Νικολάου, χοροστάτησε απόψε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, στην παραθαλάσσια περιοχή του Μέγα Γιαλού.
Ομιλών προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην εμφάνιση του Μοναχισμού στην Αίγυπτο, κατά τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια, και στο πώς συστηματοποιήθηκε στην Κοινοβιακή ζωή από τους μεγάλους Πατέρες.
   Αναφερόμενος δε στον βίο και την πολιτεία του Αγίου Αντωνίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε ότι εκείνο που μας διδάσκει ο σήμερα τιμώμενος Άγιος είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα, που να μπορεί να νικήσει την ανθρώπινη θέληση για την κατάκτηση της αρετής και της τελειότητας, αρκεί, βέβαια, αυτή η θέληση να έχει αγνά κίνητρα και να αποβλέπει στην ηθική τελείωση του ανθρώπου.
   Αργά το βράδυ, θα πλεύσει με το πλοίο της γραμμής στην Τήνο.
  Αύριο το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Στενής και στη συνέχεια θα τελέσει Θυρανοίξια Παρακκλησίου.
  Το μεσημέρι θα επιτρέψει στην Ερμούπολη και αμέσως μετά θα χοροστατήσει κατά τον Εόρτιο Εσπερινό στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου, στην ειδειλιακή θέση «Πηγή», κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα.

 


Εκτύπωση   Email