ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ κ. ΔΩΡΟΘΕΟ Β’

  Στα πλαίσια των διήμερων εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, τίμησε απόψε στο Θέατρο «Απόλλων», με απόφαση του ΔΣ και του Προέδρου του κ. Μάρκου Βουτσίνου, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ , για την κοινωνική προσφορά του στη Σύρο και ιδιαίτερα στους εργαζομένους του «Νεωρίου», κατά τα δύο τελευταία χρόνια της οικονομικής δυσπραγίας τους.
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαριστώντας για την τιμητική διάκριση, που του απένειμε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Ελλάδος και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ κ. Ευθύμιος Θεοχάρης, ανέφερε ότι πράττει απλώς το καθήκον του και ανεμνήσθη του αείμνηστου Προκατόχου του Δωροθέου Α’ (Στέκα), ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 1980 παρενέβη δυναμικά προκειμένου να αποτρέψει δυσάρεστες εξελίξεις κατά τη διάρκεια απεργίας εργαζομένων στο «Νεώριο».
   Ευχήθηκε δε να ανατείλουν καλύτερες μέρες όχι μόνο για το «Νεώριο», αλλά και για άλλους τομείς ανάπτυξης της Σύρου, κα Σύρου, μέρες φωτεινές, όπως η ημέρα των Θεοφανείων, για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους νέους.
  Μαζί με τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ τιμήθηκαν ο πρώην Επίσκοπος ΡΚαθολικών Σύρου κ. Φραγκίσκος Παπαμανώλης και διατελέσαντες Πρόεδροι εργατικών και συνδικαλιστικών Σωματείων, μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα.
  Ακολούθως, ομίλησαν η κα Μαίρη Ρώτα για την ιστορία της Σύρου και ο κ. Αλέξανδρος Μαραντζίδης για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που κατασκευάστηκε στο «Νεώριο».
  Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό Πρόγραμμα, που παρουσίασαν Συριανοί Καλλιτέχνες.

 


Εκτύπωση   Email